Veldtoertocht 28 januari 2018

 

Wij willen middels dit bericht graag je aandacht vestigen op de jaarlijkse MTB wintertocht van R&TC de Pedaleur. Deze tocht wordt op Zondag 28 januari georganiseerd. De route voert over met name onverharde wegen, bospaden en singletracks, door het bosrijke gebied rondom de Oirschotse Heide. We zouden het leuk vinden om je te mogen verwelkomen. Hieronder vind je meer info over onze tocht:

Afstanden

 

Je kunt 25, 35, 45 of 55 km rijden. Tijdens de tocht zelf kun je eventueel nog kiezen deze afstanden in te korten of te verlengen. De splitsingen worden met borden aangegeven.

Verzorging

 

Onderweg is er een uitstekend verzorgde pauzeplaats. Zo zul je op de pauzeplaats thee, verschillende soorten koek, sportdrank en fruit aantreffen.

Uitpijlen

 

Het parcours wordt volledig uitgepijld met blauw-witte pijlen van onze sponsor Decathlon. De pijlen worden op eigen paaltjes weggezet. Doordat we alle paaltjes zelf de grond in slaan, brengen we geen schade toe aan de natuur en kunnen we precies bepalen waar de pijl geplaatst wordt. We houden de pijlen zoveel mogelijk aan de rechterkant van de route. Wanneer je de bocht doorkomt, zul je in de bocht of vlak na de bocht een bevestiging aantreffen. Deze bevestiging bevindt zich altijd in de buitenbocht zodat hij goed zichtbaar is. Ook splitsingen worden ruim van tevoren en duidelijk aangekondigd.

Inschrijven

 

Inschrijven kan op de dag zelf, er is geen voorinschrijving mogelijk. De inschrijving voor alle afstanden vindt plaats tussen 8.30 en 10.30uur in Sporthal de Klep, Sportparklaan 2a te Middelbeers.

 

Inschrijfgeld

 

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,=. Wij bieden ook Scan&Go voor NTFU-leden. Deze inschrijvers betalen € 4,=.

 

Faciliteiten

 

– Parkeren: er is voldoende parkeer gelegenheid rondom de sporthal. Volg de aanwijzingen van onze parkeerbegeleiders.

– Douchen: Er is omkleed en douche gelegenheid in de sporthal.

– Bikewash: Er is een bikewash voorzien nabij de finish. Zo kan je fiets netjes weer naar huis.

 

Veiligheid

 

R&TC de Pedaleur op het parcours posten staan die de fietsers begeleiden en waarschuwen op gevaarlijke punten. Deze mensen mogen de fietsers helpen maar niet het verkeer regelen. Ze zijn er dus voor jouw veiligheid. Je wordt geacht je ten alle tijden aan de verkeersregels te houden.

Tevens hebben we trajectcontrole op ons parcours. Dat zijn groepjes van 2 “Pedaleurs”, die elk een deel van het parcours voor hun rekening nemen. Deze personen controleren of de bordjes nog goed staan, maar assisteren ook in geval van incidenten. Zij weten waar ze zijn en kennen ook de snelste weg terug naar het startpunt. Ze zijn er echter niet om jouw band te repareren of andere technische assistentie te geven.

Jouw eigen veiligheid heb je zelf in de hand. Zorg tenminste voor een goede helm, adequaat materiaal en gedrag. Veel plezier gewenst.

 

Tot zondag 28 januari 2018!

 

VeldTochtCommissie R&TC de Pedaleur