• De Pedaleur Oirschot

  R & TC De Pedaleur is een actieve fietsvereniging voor iedereen die houdt van gezellig toeren met de racefiets door de wijde omgeving van Oirschot, en soms ver daarbuiten Schuif de foto naar boven voor meer informatie.......

 • Op de weg

  De vereniging richt zich op de recreatieve wielersport door het organiseren van korte en lange toertochten op de weg, voornamelijk op zondagochtenden. De toercommissie zorgt elk jaar voor een mooie toerkalender

 • In het veld

  In het veld worden diverse ritten georganiseerd. Twee maal per jaar wordt een NTFU veldtoertocht georganiseerd. Met "De Witte Bergen" beschikt R & TC De Pedaleur over een eigen ATB route

 • Evenementen

  De evenementencommissie organiseert diverse activiteiten voor de leden en hun familie zoals de koppelrit, Ladiesday en de familiefietstocht

Save The Date | 3 Landen Meerdaagse 2018

3 Landen Meerdaagse | 31 Augustus t/m 2 September 2018

 

De Toercommissie is al weer volop bezig met de organisatie van de meerdaagse 2018. We hebben weer een hele mooie uitdaging gevonden, en ook weer anders als anders.

Ons motto is: Iedereen met een redelijke basisconditie kan mee. Als je regelmatig aan de toertochten en eventueel de klimtoertochten van onze vereniging deelneemt, dan kun je conditioneel gezien zeker deelnemen aan deze meerdaagse. Dit jaar fietsen we in 3 Landen, Duitsland, België, en Nederland.

We fietsen ook door vele streken:  Eifel, Vulkaan Eifel, Burg Reuland,  Ardennen, Voerstreek, Belgisch Limburg, en de Kempen.  We overnachten daarom ook op 2 verschillende locaties, een keer in Prüm, en een keer in de JHB in Voeren, bij sommige leden nog wel bekend.

 

Kosten

De totale kosten bedragen € 200,– per deelnemer,  daarin is alles opgenomen.

Je hoeft alleen maar wat geld mee te nemen voor eventuele eigen bestedingen voor b.v. een souvenir of andere persoonlijke uitgaven.

 

Wat moet je doen als je wilt deelnemen.

Alle leden ontvangen binnenkort een mail met een digitaal deelnameformulier. Je hoeft dus voorlopig alleen de datum in jouw agenda vast te leggen!

TC 3daagse 2018

 

 

 

Share Button

Ruim 630 deelnemers tijdens onze VTT

Afgelopen zondag 28 januari 2018 hebben we ruim 630 deelnemers aan de start gekregen van onze jaarlijkse Veldtoertocht vanaf De Klep in Middelbeers. Via deze weg willen we alle deelnemers en uiteraard ook onze vrijwilligers bedanken voor weer een succesvolle editie van onze VTT. De foto’s zijn hier te vinden. De volgende editie staat gepland op 28 oktober 2018, vanaf Sporthal De Kemmer in Oirschot.

VTT Pauze close-up fietsenrek dd 28-01-2018

 

Share Button

Ruim 540 deelnemers “op de pedalen”

ATB TOCHT POSTER Middelbeers 2017

Met ruim 540 deelnemers, prachtig weer en een goed verzorgde tocht kijken wij tevreden terug op onze atb-tocht. Alle paddestoelen staan nog overeind en er was maar één deelnemer die ongelukkig ten val kwam. Dank aan de deelnemers, het personeel van De Kemmer en alle vrijwilligers van de Pedaleur. Klik hier voor het bericht en foto’s op Facebook.

Tot ziens bij onze tocht op zondag 28 januari 2018!

Share Button

Meerdaagse Domburg 2017

Meerdaagse Domburg 2017 (10)

Op onze facebook-pagina vind je een verslag van iedere dag. Drie dus!

Ook is van iedere dag een Relive-filmpje te vinden. Een mooie herinnering aan een dito mooie meerdaagse.

 

Share Button

Verslag Hans van Zelst Classic

Zo’n 25 ATB-ers van De Pedaleur hebben afgelopen zaterdag een prachtige, sportieve dag beleefd. Een fantastische nazomerdag, maar vooral een hele mooie route, maakten het tot een onvergetelijke sportieve dag. Om 9.00 uur vertrokken de Oirschots en Bestse fietsers richting Middelbeers, waar de Beerse Bikers aansloten. We hadden als VTC 2 doelstellingen: Iedereen een hele mooie, sportieve dag aanbieden en bovenal iedereen weer ongedeerd en gezond weer thuis.

Vanaf “de Klep” zetten we koers naar Westelbeers en via “Landgoed de Utrecht”  naar Tulderheide, waar we na ca 25 km de 1e stop bereikten. Rob zou voor de catering zorgen, maar slim als hij is, had hij zijn ouders Dulf en Mien ingeschakeld, en die hadden de versnaperingen al keurig uitgestald toen we de pauzeplaats bereikten. Helemaal top! Na een korte stop vervolgden we onze tocht.  Pal langs de grens met België, via de prachtige natuur van Gorp en Roovert naar Alphen, waar we een groot deel van de vaste route van Alphen hebben gevolgd. Uitdagende single tracks, hellingen op en af, linkse en rechtse wendingen, heerlijk, een prachtig gebied om te ATB-en, maar ook best wel zwaar en vermoeiend.

Na zo’n 50 km kwam de grote pauze bij Recreatiepark ’t Zand, dan ook als een welkom pauzemoment. Tijd voor een bakkie, maar ……….. net toen wij arriveerden ging het koffieapparaat stuk, shit….. Ons geduld werd aardig op de proef gesteld, maar gelukkig werd alles in het werk gesteld, en uiteindelijk lukte dat ook, om ons toch een heerlijk bakkie te bezorgen.

Op naar de 3e etappe, 25 km tot de volgende stop bij de Roovertsche Lei. Dulf en Mien hadden de versnaperingen al weer uitgestald en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Het laatste deel van de Classic van 2017, nog ca 25 km te gaan, ging eveneens weer door een prachtig gebied. Hans had weer uitstekend z’n best gedaan om ook deze, de 11e, editie van de Hans van Zelst Classic, tot een bijzondere tocht te maken. Complimenten Hans!

Toen we onze uiteindelijke eindbestemming, de prachtige tuin van Jan en Roos bereikten, waren zo’n 7 uur verstreken na ons vertrek uit Oirschot. Dus een lekker koud biertje smaakte ons goed. Een mooie dag, een mooie tocht, een mooie ervaring.

Iedereen bedankt voor de deelname, dank aan Dulf en Mien voor de hapjes en drankjes onderweg, dank aan Jan en Roos voor de ontvangst aan het eind van de tocht, dank aan Ton voor het meesjouwen van de EHBO spullen en dank aan Hans voor alweer een prachtige versie van “de Hans van Zelst Classic”.

En vooral fijn dat Hans al heeft aangegeven dat hij volgend jaar weer zijn best gaat doen voor de 12e editie van de Classic. Chapeau!

De VTC.

 

Share Button

Lidmaatschap NTFU

Het lidmaatschap van de NTFU loopt van januari t/m december. Als je je lidmaatschap van de NTFU wilt beeindigen moet de afmelding voor 1 december van het betreffende jaar binnen zijn bij de NTFU. Om te voorkomen dat de afmelding te laat binnenkomt is het aan te bevelen je opzegging ruim voor 1 december (bijvoorbeeld begin november) te melden bij de ledenadministratie van R&TC De Pedaleur: leden@pedaleur-oirschot.nl (Kees Beekmans).

Voor het nieuwe lidmaatschapsjaar van de NTFU bedraagt de contributie voor hoofdleden € 38,50 en voor gezinsleden € 32,00.

Zie de website van de NTFU voor de voordelen van het lidmaatschap!

 

Share Button

Van onze EHBO: de Medikaart en Medipas

De Medikaart en Medipas zijn van belang voor leden van onze vereniging die medicijnen gebruiken. De  Medikaart/Medipas bevat de noodzakelijke medische gegevens zodat EHBO-ers, ambulance personeel en Spoedeisende hulp de juiste maatregelen kunnen nemen in geval van nood. De Medikaart is alleen in de Engelse taal, De Medipas bevat de informatie in 6 talen. Zie voor detail informatie de websites van beide passen: www.med1pas.nl en/ of www.medikaart.com

Share Button

Milieunummer illegale crossers

Men kan telefoon: 073 6812821 bellen om overlast van motorcrossers op onze ATB-route te melden.
Bovenstaand milieu nummer van de provincie Noord-Brabant is 24/7 te bereiken.
 
 
Acute overlast?
Bel op het moment dat u de overlast ervaart. De omgevingsdienst kan dan ter plaatse onderzoek doen naar de oorzaak en de gevolgen. Op basis van de verkregen gegevens wordt gekeken welke maatregelen er op welke termijn kunnen worden genomen.
 
Bel: 073 681 28 21
 
Milieu melding digitaal
Is de overlast die u ervaart niet van acute aard? Dan kunt u uw klacht ook digitaal melden. Uw melding wordt vervolgens afgehandeld binnen kantoortijd. De website voor de Milieu Klachten Centrale:

 

Share Button