• De Pedaleur Oirschot

  R & TC De Pedaleur is een actieve fietsvereniging voor iedereen die houdt van gezellig toeren met de racefiets door de wijde omgeving van Oirschot, en soms ver daarbuiten Schuif de foto naar boven voor meer informatie.......

 • Op de weg

  De vereniging richt zich op de recreatieve wielersport door het organiseren van korte en lange toertochten op de weg, voornamelijk op zondagochtenden. De toercommissie zorgt elk jaar voor een mooie toerkalender

 • In het veld

  In het veld worden diverse ritten georganiseerd. Twee maal per jaar wordt een NTFU veldtoertocht georganiseerd. Met "De Witte Bergen" beschikt R & TC De Pedaleur over een eigen ATB route

 • Evenementen

  De evenementencommissie organiseert diverse activiteiten voor de leden en hun familie zoals de koppelrit, Ladiesday en de familiefietstocht

Veldtoertocht 28 januari 2018

 

Wij willen middels dit bericht graag je aandacht vestigen op de jaarlijkse MTB wintertocht van R&TC de Pedaleur. Deze tocht wordt op Zondag 28 januari georganiseerd. De route voert over met name onverharde wegen, bospaden en singletracks, door het bosrijke gebied rondom de Oirschotse Heide. We zouden het leuk vinden om je te mogen verwelkomen. Hieronder vind je meer info over onze tocht:

Afstanden

 

Je kunt 25, 35, 45 of 55 km rijden. Tijdens de tocht zelf kun je eventueel nog kiezen deze afstanden in te korten of te verlengen. De splitsingen worden met borden aangegeven.

Verzorging

 

Onderweg is er een uitstekend verzorgde pauzeplaats. Zo zul je op de pauzeplaats thee, verschillende soorten koek, sportdrank en fruit aantreffen.

Uitpijlen

 

Het parcours wordt volledig uitgepijld met blauw-witte pijlen van onze sponsor Decathlon. De pijlen worden op eigen paaltjes weggezet. Doordat we alle paaltjes zelf de grond in slaan, brengen we geen schade toe aan de natuur en kunnen we precies bepalen waar de pijl geplaatst wordt. We houden de pijlen zoveel mogelijk aan de rechterkant van de route. Wanneer je de bocht doorkomt, zul je in de bocht of vlak na de bocht een bevestiging aantreffen. Deze bevestiging bevindt zich altijd in de buitenbocht zodat hij goed zichtbaar is. Ook splitsingen worden ruim van tevoren en duidelijk aangekondigd.

Inschrijven

 

Inschrijven kan op de dag zelf, er is geen voorinschrijving mogelijk. De inschrijving voor alle afstanden vindt plaats tussen 8.30 en 10.30uur in Sporthal de Klep, Sportparklaan 2a te Middelbeers.

 

Inschrijfgeld

 

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,=. Wij bieden ook Scan&Go voor NTFU-leden. Deze inschrijvers betalen € 4,=.

 

Faciliteiten

 

– Parkeren: er is voldoende parkeer gelegenheid rondom de sporthal. Volg de aanwijzingen van onze parkeerbegeleiders.

– Douchen: Er is omkleed en douche gelegenheid in de sporthal.

– Bikewash: Er is een bikewash voorzien nabij de finish. Zo kan je fiets netjes weer naar huis.

 

Veiligheid

 

R&TC de Pedaleur op het parcours posten staan die de fietsers begeleiden en waarschuwen op gevaarlijke punten. Deze mensen mogen de fietsers helpen maar niet het verkeer regelen. Ze zijn er dus voor jouw veiligheid. Je wordt geacht je ten alle tijden aan de verkeersregels te houden.

Tevens hebben we trajectcontrole op ons parcours. Dat zijn groepjes van 2 “Pedaleurs”, die elk een deel van het parcours voor hun rekening nemen. Deze personen controleren of de bordjes nog goed staan, maar assisteren ook in geval van incidenten. Zij weten waar ze zijn en kennen ook de snelste weg terug naar het startpunt. Ze zijn er echter niet om jouw band te repareren of andere technische assistentie te geven.

Jouw eigen veiligheid heb je zelf in de hand. Zorg tenminste voor een goede helm, adequaat materiaal en gedrag. Veel plezier gewenst.

 

Tot zondag 28 januari 2018!

 

VeldTochtCommissie R&TC de Pedaleur

Share Button

Geef je op voor Het Kerstpakken Parkoers!

Kerstpakken Parkoers dd 16-12-2018

Op zaterdag 16 december wordt de allereerste editie van het Kerstpakken Parkoers georganiseerd in Middelbeers door stichting Beers in de Bres. Met dit kerstevenement willen we aandacht geven aan de stichting ALS en de PARKINSON(ISME) vereniging.

Het Kerstpakken Parkoers

De naam van het evenement verraadt al een hoop. We zetten een parkoers van een paar kilometer uit, dwars door Middelbeers vanaf het Doornboomplein. Het idee is dat zoveel mogelijk mensen, gehuld in een kerstpak, de route wandelend of hardlopend afleggen. Iedereen is welkom om mee te doen, jong en oud, mobiel of niet.

Een feest voor iedereen

We vragen omwonenden van het parkoers om hun huis extra te versieren.  Bijvoorbeeld  met lampjes, vuurkorven en muziek! Maar om de route echt bijzonder te maken gaan we soms van het geijkte pad, dwars door bedrijven, scholen en meer! Verenigingen en bedrijven zullen zich op een bijzondere manier presenteren. Het wordt een groot feest!

We willen iedereen betrekken bij dit evenement. We hopen een sfeervol en gezellig winterevenement neer te zetten en tegelijkertijd de goede doelen te steunen.

Inschrijven

Deelnemers betalen voor deelname (inclusief de aanschaf van een kerstmannen-pak) in totaal € 7,50. Basisschoolkinderen kunnen onder begeleiding deelnemen voor de prijs van € 5,00  (minimaal 1 volwassene per 2 kinderen) en krijgen daarvoor ook een compleet kerstmannen-pak.

Schrijf je snel in via www.kerstpakkenparkoers.nl.

 

 

Share Button

Algemene Ledenvergadering op vrijdag 24 november 2017

Alle leden hebben per mail een uitnodiging en agenda ontvangen voor de ledenvergadering op 24 november. Deze vindt plaats bij Zaal ’t Vrijthof aan de Molenstraat in Oirschot. We starten om 20.30uur met de volgende agenda:

 1. Opening
 2. Mededelingen
 3. Notulen voorjaarsvergadering 2017
 4. Jaarverslag Secretaris
 5. Jaarverslag Ledenadministratie
 6. Jaarverslag Penningmeester
 7. Kascontrole commissie
 8. Veldtoercommissie
 9. Toercommissie
 10. Woensdag commissie
 11. Pauze
 12. Evenementen commissie
 13. Pedaleur 2.0 commissie
 14. Sportgala 2018
 15. Huldiging zilveren jubilarissen
 16. Frans van Zeeland trofee
 17. Bestuursverkiezing
  Aftredend en niet herkiesbaar: Kees Beekmans
  Kandidaat bestuursleden kunnen zich tot 23 november 2017 schriftelijk (email) melden bij: secretaris@pedaleur-oirschot.nl
 18. Rondvraag
 19. Sluiting

 

Share Button

Ruim 540 deelnemers “op de pedalen”

ATB TOCHT POSTER Middelbeers 2017

Met ruim 540 deelnemers, prachtig weer en een goed verzorgde tocht kijken wij tevreden terug op onze atb-tocht. Alle paddestoelen staan nog overeind en er was maar één deelnemer die ongelukkig ten val kwam. Dank aan de deelnemers, het personeel van De Kemmer en alle vrijwilligers van de Pedaleur. Klik hier voor het bericht en foto’s op Facebook.

Tot ziens bij onze tocht op zondag 28 januari 2018!

Share Button

Meerdaagse Domburg 2017

Meerdaagse Domburg 2017 (10)

Op onze facebook-pagina vind je een verslag van iedere dag. Drie dus!

Ook is van iedere dag een Relive-filmpje te vinden. Een mooie herinnering aan een dito mooie meerdaagse.

 

Share Button

Verslag Hans van Zelst Classic

Zo’n 25 ATB-ers van De Pedaleur hebben afgelopen zaterdag een prachtige, sportieve dag beleefd. Een fantastische nazomerdag, maar vooral een hele mooie route, maakten het tot een onvergetelijke sportieve dag. Om 9.00 uur vertrokken de Oirschots en Bestse fietsers richting Middelbeers, waar de Beerse Bikers aansloten. We hadden als VTC 2 doelstellingen: Iedereen een hele mooie, sportieve dag aanbieden en bovenal iedereen weer ongedeerd en gezond weer thuis.

Vanaf “de Klep” zetten we koers naar Westelbeers en via “Landgoed de Utrecht”  naar Tulderheide, waar we na ca 25 km de 1e stop bereikten. Rob zou voor de catering zorgen, maar slim als hij is, had hij zijn ouders Dulf en Mien ingeschakeld, en die hadden de versnaperingen al keurig uitgestald toen we de pauzeplaats bereikten. Helemaal top! Na een korte stop vervolgden we onze tocht.  Pal langs de grens met België, via de prachtige natuur van Gorp en Roovert naar Alphen, waar we een groot deel van de vaste route van Alphen hebben gevolgd. Uitdagende single tracks, hellingen op en af, linkse en rechtse wendingen, heerlijk, een prachtig gebied om te ATB-en, maar ook best wel zwaar en vermoeiend.

Na zo’n 50 km kwam de grote pauze bij Recreatiepark ’t Zand, dan ook als een welkom pauzemoment. Tijd voor een bakkie, maar ……….. net toen wij arriveerden ging het koffieapparaat stuk, shit….. Ons geduld werd aardig op de proef gesteld, maar gelukkig werd alles in het werk gesteld, en uiteindelijk lukte dat ook, om ons toch een heerlijk bakkie te bezorgen.

Op naar de 3e etappe, 25 km tot de volgende stop bij de Roovertsche Lei. Dulf en Mien hadden de versnaperingen al weer uitgestald en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Het laatste deel van de Classic van 2017, nog ca 25 km te gaan, ging eveneens weer door een prachtig gebied. Hans had weer uitstekend z’n best gedaan om ook deze, de 11e, editie van de Hans van Zelst Classic, tot een bijzondere tocht te maken. Complimenten Hans!

Toen we onze uiteindelijke eindbestemming, de prachtige tuin van Jan en Roos bereikten, waren zo’n 7 uur verstreken na ons vertrek uit Oirschot. Dus een lekker koud biertje smaakte ons goed. Een mooie dag, een mooie tocht, een mooie ervaring.

Iedereen bedankt voor de deelname, dank aan Dulf en Mien voor de hapjes en drankjes onderweg, dank aan Jan en Roos voor de ontvangst aan het eind van de tocht, dank aan Ton voor het meesjouwen van de EHBO spullen en dank aan Hans voor alweer een prachtige versie van “de Hans van Zelst Classic”.

En vooral fijn dat Hans al heeft aangegeven dat hij volgend jaar weer zijn best gaat doen voor de 12e editie van de Classic. Chapeau!

De VTC.

 

Share Button

Nieuwe versie Huishoudelijk Reglement

Het bestuur heeft het huishoudelijk reglement uitgebreid met regels rondom “gastrijders”

De nieuwe versie is gepubliceerd op de pagina “Organisatie” (Huishoudelijk reglement versie-2)

Share Button

Lidmaatschap NTFU

Het lidmaatschap van de NTFU loopt van januari t/m december. Als je je lidmaatschap van de NTFU wilt beeindigen moet de afmelding voor 1 december van het betreffende jaar binnen zijn bij de NTFU. Om te voorkomen dat de afmelding te laat binnenkomt is het aan te bevelen je opzegging ruim voor 1 december (bijvoorbeeld begin november) te melden bij de ledenadministratie van R&TC De Pedaleur: leden@pedaleur-oirschot.nl (Kees Beekmans).

Voor het nieuwe lidmaatschapsjaar van de NTFU bedraagt de contributie voor hoofdleden € 38,50 en voor gezinsleden € 32,00.

Zie de website van de NTFU voor de voordelen van het lidmaatschap!

 

Share Button

Van onze EHBO: de Medikaart en Medipas

De Medikaart en Medipas zijn van belang voor leden van onze vereniging die medicijnen gebruiken. De  Medikaart/Medipas bevat de noodzakelijke medische gegevens zodat EHBO-ers, ambulance personeel en Spoedeisende hulp de juiste maatregelen kunnen nemen in geval van nood. De Medikaart is alleen in de Engelse taal, De Medipas bevat de informatie in 6 talen. Zie voor detail informatie de websites van beide passen: www.med1pas.nl en/ of www.medikaart.com

Share Button

Milieunummer illegale crossers

Men kan telefoon: 073 6812821 bellen om overlast van motorcrossers op onze ATB-route te melden.
Bovenstaand milieu nummer van de provincie Noord-Brabant is 24/7 te bereiken.
 
 
Acute overlast?
Bel op het moment dat u de overlast ervaart. De omgevingsdienst kan dan ter plaatse onderzoek doen naar de oorzaak en de gevolgen. Op basis van de verkregen gegevens wordt gekeken welke maatregelen er op welke termijn kunnen worden genomen.
 
Bel: 073 681 28 21
 
Milieu melding digitaal
Is de overlast die u ervaart niet van acute aard? Dan kunt u uw klacht ook digitaal melden. Uw melding wordt vervolgens afgehandeld binnen kantoortijd. De website voor de Milieu Klachten Centrale:

 

Share Button