De Torenronde wordt in 2017 niet georganiseerd door R&TC De Pedaleur.
Vanwege afnemende toeschouwer aantallen en het wegvallen van een aantal prominente sponsoren heeft het bestuur van R&TC De Pedaleur besloten om de Torenronde in 2017 niet te organiseren. Voor de volgende jaren wil het bestuur bezien hoe de situatie op dat moment is.

Geschiedenis Torenronde
De Torenronde was een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door R&TC De Pedaleur. Het was een criterium door het centrum van Oirschot met haar gevreesde kinderkopjes. De schitterende entourage en het selectieve parcours zorgden ieder jaar weer voor prachtige wedstrijden.

Torenronde 2009.De Torenronde vond voor het eerst plaats op 2e Pinksterdag 1964. Toen georganiseerd door Harrie van Rooy uit Sporring en kapper de Beer uit Oirschot. De Oirschotse Toren was in zijn statige verschijning herrezen, nadat hij op 2 oktober 1944 in elkaar was gestort na 14 dagen lang bestookt te zijn geweest door geallieerd artillerievuur. Uit dankbare vreugde werden allerlei activiteiten rondom de herrezen Toren georganiseerd. Zo ook deze eerste Torenronde, waar onder andere de welbekende Wim van Est aan de start stond.

De 2e Torenronde zou pas 11 jaren daarna, in 1975, worden georganiseerd. Tot die tijd kreeg de Pedaleur geen toestemming een wielerwedstrijd te organiseren in het centrum van Oirschot, maar moest men uitwijken naar een parcours op de Oude Grintweg en Peperstraat.

De Torenronde werd voorlopig het laatst in 2016 verreden op dinsdag 14 juni, en maakte onderdeel uit van het Baby-dump Kempenklassement.

Voorafgaand aan de Torenronde werd ook een RABO Dikke Banden Race verreden.