• De Pedaleur Oirschot

  R & TC De Pedaleur is een actieve fietsvereniging voor iedereen die houdt van gezellig toeren met de racefiets door de wijde omgeving van Oirschot, en soms ver daarbuiten Schuif de foto naar boven voor meer informatie.......

 • Op de weg

  De vereniging richt zich op de recreatieve wielersport door het organiseren van korte en lange toertochten op de weg, voornamelijk op zondagochtenden. De toercommissie zorgt elk jaar voor een mooie toerkalender

 • In het veld

  In het veld worden diverse ritten georganiseerd. Twee maal per jaar wordt een NTFU veldtoertocht georganiseerd. Met "De Witte Bergen" beschikt R & TC De Pedaleur over een eigen ATB route

 • Evenementen

  De evenementencommissie organiseert diverse activiteiten voor de leden en hun familie zoals de koppelrit, Ladiesday en de familiefietstocht

Warme Dikke Banden Race en Clubkampioenschap achter de rug

Op woensdag 4 juli, zo vanaf een uur of zes, komen de kinderen van Best, Oirschot, Spoordonk en de Beerzen naar het parcours aan de Moleneind. Dat is naast de winkel van Coppelmans en t Zand. Het is nog zinderend heet, dik 25 graden. De kinderen weten dat ook. Ik denk dat ze liever in het zwembad liggen dan een wedstrijdje op de fiets. Desondanks gaat er toch gestreden worden om het wie zich een jaar lang kampioen mag noemen.

Ook dit jaar is er een prominent die het startschot komt lossen: De kersverse wethouder Jan Heijman. Hij is net een maand in het Oirschotse. Hij komt uit Bladel, alwaar de 8 van Bladel een bekende koers is. Dit is natuurlijk voor hem ook een uitgelezen kans om de crème de la crème van zijn gemeente te leren kennen. Vanwege de hitte hebben we besloten om het aantal rondjes te beperken. De inspanning is zo al zwaar genoeg. De kinderen zijn gewaagd aan elkaar, er wordt gestreden tot op de streep. Ook zij staan er mooi gekleed op, in het nieuwe tenue van de Pedaleur. Om je niet langer in spanning te houden, hier de uitslagen.

7 t/m 9 jaar:
1. Wouter van den Heuvel
2. Ties van Nunen
3. Gijs van Nunen
4. Igor Beekmans
5. Teun Harbers

10 t/m 12 jaar:
1. Hugo Ducker
2. Sven de Bruin

Daarna zijn de leden van De Pedaleur Oirschot aan de beurt. Na 3 geneutraliseerde rondes gaat daar de vlam in de pijp. De heersende kampioen Cor Gerritsen rammelt meteen aan de boom, de snelheid gaat dik boven de 40 km/u! Een groepje van een man of 10 kan dit tempo volgen. Het tempo gaat weer iets omlaag en er volgt een hergroepering. Er volgen vele pogingen om los te komen van de groep, dan wel door tempo verhoging concurrenten te laten lossen. Steeds komt de groep weer bij elkaar. De rondjes volgen elkaar op. Leuk detail is dat bij de een na laatste ronde Henk van Ham recht gaat zitten en zo over de streep komt. De jury was er bijna ingetrapt..

De laatste ronde gaat vliegensvlug en loopt als een lange sprint. Het sprinten gaat Cor nog steeds goed af en hij kan voor de tweede achtereenvolgende keer de overwinning op zijn palmares schrijven. Hij kan de kampioenstrui nog een jaar dragen. Cor gefeliciteerd! Dit jaar hebben geen dames deelgenomen. Omdat we voor iedere klasse een leuke prijs hebben is het daarom een tip voor de dames: Meedoen is winnen.

De uitslag bij de heren is als volgt:

1. Cor Gerritsen – overall en >56 jaar
2. Koen van Cuijck – 1e 40 – 55jr
3. Billy Ducker (40-55)
4. Arjan van Hout (40-55)
5. Bart van Moorsel (40-55)
6. Frans Willems (40-55)
7. Bjorn Smetsers (40-55)
8. Xander Wiercx (<40, enige deelnemer in deze leeftijdklasse)

In de klasse >56 jr was Piet van de Wijdeven 2e en Jan van Vlokhoven was 3e.

Na de wedstrijd gaan we met zijn allen naar het terras van t Zand, waar we onder het genot van een drankje en een snack de uitslag doornemen. Cor en Xander nemen de prijzen in ontvangst, de rest moet het doen met de sterke verhalen.

Met vriendelijke groet,

Bart van Moorsel

 

voor alle foto’s: Check het fotoalbum van De Pedaleur Oirschot

 

Share Button

Geslaagde Tijdrit Groene Corridor | 24 juni 2018

Wat was het een mooi evenement afgelopen zondag! De weken ervoor werd er fanatiek getraind en groeide we als team naar elkaar toe. Letterlijk. Dankzij coach Cor durfden we dicht op elkaars wiel te fietsen, lieten we de remmen zoveel mogelijk met rust en werd er goed bij elkaar in het wiel gezeten. Onze groep van 15 renners werd in 3 teams verdeeld, op volgorde van condities, snelheid of trainingsuren. Of willekeur. Niemand klaagde erover in het belang van het collectief en de sportiviteit.

Afgelopen zondag was het dan zover. Samen met bijna 50 andere teams stonden we aan de start bij De Mispelhoef. We hielpen elkaar in de pedalen. De meeste althans. We gaven elkaar een zetje. We moedigden elkaar aan. We moedigden andere teams van achter de hekken aan. We hielden de zadels van onze Oirschotse fietsvriendinnen vast: “De zadels, heren, alleen de zadels”. Coach Cor, staand op zijn motor, gaf ons de laatste tips en aanwijzigingen: “Hij ligt eraf! Rijden! Rijden! Op de streep! Dichter erop!” Cor vond het geweldig. Wij vonden Cor geweldig en fantastisch. We zagen damesteam ‘de roze pekskes’ aan de start verschijnen. Ze droegen, je raadt het niet, een zwart met geel tenue. Rare wasmachine. Zelf gingen wij in ons ‘skon nei pekskes’ op de foto bij Martin.

Na de finish van ons eerste team dronken we al vroeg een biertje. Daarmee haalden we de krant. Xander maakte een foto van een biertje. Iemand maakte een foto van een oude, trage fiets. Er was een team met splinternieuwe, snelle fietsen. Ze droegen wortels op hun hoofd. Teamcaptain Pieter klonk zelfverzekerd: “Wij fietsen overal alleen voor het podium”. Niks aan gelogen, bleek achteraf. Die mochten bij De Mispelhoef niet met de helm op naar het toilet. Te gevaarlijk voor het tegelwerk. Ze bleken nog sneller dan dat ze eruitzagen. Hun actiefoto kan zo in een promotiecampagne voor een windtunnel. Onze kopman en zijn Celeste passen niet in een tunnel. Wel in een folder van verdiepingshoge deurbladen. Geeft niks: “Witte Trappist is belangrijker dan winnen”.

De prijsuitreiking vond plaats bij de Philips Fruittuinen. Onze wethouder Piet deelde de prijzen uit. In het mandje, je raadt het al, zat een flesje appelsap. Champagne ontbrak. Het winnende damesteam had hun eigen fles meegebracht en bezorgde Piet een nat pak. Gelukkig had hij een polo aan. De heren op het podium gedroegen zich verder keurig.

Een lang verhaal kort? Gewoon inschrijven voor 2019. Wel zelf een coach zoeken. Cor is al door Pedaleur Oirschot gecontracteerd..

Klik hier voor het foto-album op de facebookpagina van Groene Corridor.

Share Button

Eerste rit in het nieuwe clubtenue

Afgelopen zondag stond de eerste tocht gepland in het nieuwe clubtenue. Voorafgaand aan de ALS-tocht vanaf de Kemphaan in Middelbeers werd het nieuwe tenue ingezegend door Pastoor Spijkers. Hij wenste alle fietsers vele veilige kilometers toe.

Share Button

Nieuwsbrief 16 mei 2018

KLIMTOCHT KOMENDE ZATERDAG
Namens de tourcommissie moeten wij melden dat de klimtocht naar Blegny (zie ook de kalender op onze website) alleen kan doorgaan voor groep 1 / de snelle groep. Helaas is de tocht voor groep 2 en 3 komen te vervallen. Wegens diverse omstandigheden heeft de tourcommissie niet voldoende voorrijders beschikbaar om een veilige tocht te kunnen organiseren voor deze groepen.

KOPPELRIT KOMENDE DINSDAG
Op dinsdag 22 mei organiseert de evenementencommissie weer een gezellige en spannende Koppelrit. Er is weer iets nieuws bedacht om er weer een uitdagende avond van te maken. Je krijgt de kans om je te bewijzen in het schatten van je gemiddelde snelheid over een leuke route.

Vanaf 18u ben je welkom op de locatie van de familie Kemps op de Montfortlaan 6 in Oirschot. We starten vanaf 18.30u. Vorm vooraf al een koppeltje met een maatje uit de club. Jullie ontvangen ter plekke instructies. Bij terugkomst is er een lekker hapje en drankje en natuurlijk de prijsuitreiking. We verwachten dat de meeste koppels rond 21u terug zijn.

KLEDING
Iedereen heeft ondertussen persoonlijk bericht gehad over het betalen en afhalen van zijn/haar bestelling. Daarnaast zijn alle leden per nieuwsbrief geinformeerd over de laatste mogelijkheid voor het bestellen van het clubtenue. We streven ernaar dat iedereen tijdens de meerdaagse in september in het nieuwe clubtenue kan verschijnen. Mocht jij deze berichten hebben gemist, of mochten daarover vragen zijn, laat het ons even weten via leden@pedaleur-oirschot.nl.

Share Button

Ruim 630 deelnemers tijdens onze VTT

Afgelopen zondag 28 januari 2018 hebben we ruim 630 deelnemers aan de start gekregen van onze jaarlijkse Veldtoertocht vanaf De Klep in Middelbeers. Via deze weg willen we alle deelnemers en uiteraard ook onze vrijwilligers bedanken voor weer een succesvolle editie van onze VTT. De foto’s zijn hier te vinden. De volgende editie staat gepland op 28 oktober 2018, vanaf Sporthal De Kemmer in Oirschot.

VTT Pauze close-up fietsenrek dd 28-01-2018

 

Share Button

Ruim 540 deelnemers “op de pedalen”

ATB TOCHT POSTER Middelbeers 2017

Met ruim 540 deelnemers, prachtig weer en een goed verzorgde tocht kijken wij tevreden terug op onze atb-tocht. Alle paddestoelen staan nog overeind en er was maar één deelnemer die ongelukkig ten val kwam. Dank aan de deelnemers, het personeel van De Kemmer en alle vrijwilligers van de Pedaleur. Klik hier voor het bericht en foto’s op Facebook.

Tot ziens bij onze tocht op zondag 28 januari 2018!

Share Button

Meerdaagse Domburg 2017

Meerdaagse Domburg 2017 (10)

Op onze facebook-pagina vind je een verslag van iedere dag. Drie dus!

Ook is van iedere dag een Relive-filmpje te vinden. Een mooie herinnering aan een dito mooie meerdaagse.

 

Share Button

Verslag Hans van Zelst Classic

Zo’n 25 ATB-ers van De Pedaleur hebben afgelopen zaterdag een prachtige, sportieve dag beleefd. Een fantastische nazomerdag, maar vooral een hele mooie route, maakten het tot een onvergetelijke sportieve dag. Om 9.00 uur vertrokken de Oirschots en Bestse fietsers richting Middelbeers, waar de Beerse Bikers aansloten. We hadden als VTC 2 doelstellingen: Iedereen een hele mooie, sportieve dag aanbieden en bovenal iedereen weer ongedeerd en gezond weer thuis.

Vanaf “de Klep” zetten we koers naar Westelbeers en via “Landgoed de Utrecht”  naar Tulderheide, waar we na ca 25 km de 1e stop bereikten. Rob zou voor de catering zorgen, maar slim als hij is, had hij zijn ouders Dulf en Mien ingeschakeld, en die hadden de versnaperingen al keurig uitgestald toen we de pauzeplaats bereikten. Helemaal top! Na een korte stop vervolgden we onze tocht.  Pal langs de grens met België, via de prachtige natuur van Gorp en Roovert naar Alphen, waar we een groot deel van de vaste route van Alphen hebben gevolgd. Uitdagende single tracks, hellingen op en af, linkse en rechtse wendingen, heerlijk, een prachtig gebied om te ATB-en, maar ook best wel zwaar en vermoeiend.

Na zo’n 50 km kwam de grote pauze bij Recreatiepark ’t Zand, dan ook als een welkom pauzemoment. Tijd voor een bakkie, maar ……….. net toen wij arriveerden ging het koffieapparaat stuk, shit….. Ons geduld werd aardig op de proef gesteld, maar gelukkig werd alles in het werk gesteld, en uiteindelijk lukte dat ook, om ons toch een heerlijk bakkie te bezorgen.

Op naar de 3e etappe, 25 km tot de volgende stop bij de Roovertsche Lei. Dulf en Mien hadden de versnaperingen al weer uitgestald en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Het laatste deel van de Classic van 2017, nog ca 25 km te gaan, ging eveneens weer door een prachtig gebied. Hans had weer uitstekend z’n best gedaan om ook deze, de 11e, editie van de Hans van Zelst Classic, tot een bijzondere tocht te maken. Complimenten Hans!

Toen we onze uiteindelijke eindbestemming, de prachtige tuin van Jan en Roos bereikten, waren zo’n 7 uur verstreken na ons vertrek uit Oirschot. Dus een lekker koud biertje smaakte ons goed. Een mooie dag, een mooie tocht, een mooie ervaring.

Iedereen bedankt voor de deelname, dank aan Dulf en Mien voor de hapjes en drankjes onderweg, dank aan Jan en Roos voor de ontvangst aan het eind van de tocht, dank aan Ton voor het meesjouwen van de EHBO spullen en dank aan Hans voor alweer een prachtige versie van “de Hans van Zelst Classic”.

En vooral fijn dat Hans al heeft aangegeven dat hij volgend jaar weer zijn best gaat doen voor de 12e editie van de Classic. Chapeau!

De VTC.

 

Share Button

Lidmaatschap NTFU

Het lidmaatschap van de NTFU loopt van januari t/m december. Als je je lidmaatschap van de NTFU wilt beeindigen moet de afmelding voor 1 december van het betreffende jaar binnen zijn bij de NTFU. Om te voorkomen dat de afmelding te laat binnenkomt is het aan te bevelen je opzegging ruim voor 1 december (bijvoorbeeld begin november) te melden bij de ledenadministratie van R&TC De Pedaleur: leden@pedaleur-oirschot.nl (Kees Beekmans).

Voor het nieuwe lidmaatschapsjaar van de NTFU bedraagt de contributie voor hoofdleden € 38,50 en voor gezinsleden € 32,00.

Zie de website van de NTFU voor de voordelen van het lidmaatschap!

 

Share Button

Van onze EHBO: de Medikaart en Medipas

De Medikaart en Medipas zijn van belang voor leden van onze vereniging die medicijnen gebruiken. De  Medikaart/Medipas bevat de noodzakelijke medische gegevens zodat EHBO-ers, ambulance personeel en Spoedeisende hulp de juiste maatregelen kunnen nemen in geval van nood. De Medikaart is alleen in de Engelse taal, De Medipas bevat de informatie in 6 talen. Zie voor detail informatie de websites van beide passen: www.med1pas.nl en/ of www.medikaart.com

Share Button
Pagina 1 van 212