• De Pedaleur Oirschot

  R & TC De Pedaleur is een actieve fietsvereniging voor iedereen die houdt van gezellig toeren met de racefiets door de wijde omgeving van Oirschot, en soms ver daarbuiten Schuif de foto naar boven voor meer informatie.......

 • Op de weg

  De vereniging richt zich op de recreatieve wielersport door het organiseren van korte en lange toertochten op de weg, voornamelijk op zondagochtenden. De toercommissie zorgt elk jaar voor een mooie toerkalender

 • In het veld

  In het veld worden diverse ritten georganiseerd. Twee maal per jaar wordt een NTFU veldtoertocht georganiseerd. Met "De Witte Bergen" beschikt R & TC De Pedaleur over een eigen ATB route

 • Evenementen

  De evenementencommissie organiseert diverse activiteiten voor de leden en hun familie zoals de koppelrit, Ladiesday en de familiefietstocht

ATB Tocht Oirschot op zondag 28 oktober

Wij willen middels dit bericht graag je aandacht vestigen op de jaarlijkse MTB najaarstocht van R&TC de Pedaleur vanaf de Kemmer in Oirschot. Deze tocht wordt op Zondag 28 oktober georganiseerd. De route voert over met name onverharde wegen, bospaden en singletracks, door het bosrijke gebied rondom de Oirschotse Heide. We zouden het leuk vinden om je te mogen verwelkomen. Hieronder vind je meer info over onze tocht:

Afstanden
Je kunt 25, 45 of 55 km rijden. Tijdens de tocht zelf kun je eventueel nog kiezen deze afstanden in te korten of te verlengen. De splitsingen worden met borden aangegeven.

Verzorging
Onderweg is er een uitstekend verzorgde pauzeplaats. Zo zul je op de pauzeplaats thee, verschillende soorten koek, sportdrank en fruit aantreffen.

Uitpijlen
Het parcours wordt volledig uitgepijld met blauw-witte pijlen van onze sponsor Decathlon. De pijlen worden op eigen paaltjes weggezet. Doordat we alle paaltjes zelf de grond in slaan, brengen we geen schade toe aan de natuur en kunnen we precies bepalen waar de pijl geplaatst wordt. We houden de pijlen zoveel mogelijk aan de rechterkant van de route. Wanneer je de bocht doorkomt, zul je in de bocht of vlak na de bocht een bevestiging aantreffen. Deze bevestiging bevindt zich altijd in de buitenbocht zodat hij goed zichtbaar is. Ook splitsingen worden ruim van tevoren en duidelijk aangekondigd.

Inschrijven
Inschrijven kan op de dag zelf, er is geen voorinschrijving mogelijk. De inschrijving voor alle afstanden vindt plaats tussen 8.30 en 10.30uur in Sporthal de Kemmer, Bloemendaal 5 te Oirschot.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt € 5,=. Wij bieden ook Scan&Go voor NTFU-leden. Deze inschrijvers betalen € 4,=.

Faciliteiten
– Parkeren: er is voldoende parkeer gelegenheid rondom de sporthal. Volg de aanwijzingen van onze parkeerbegeleiders.
– Douchen: Er is omkleed en douche gelegenheid in de sporthal.
– Bikewash: Er is een bikewash voorzien nabij de finish. Zo kan je fiets netjes weer naar huis.

Veiligheid
Aan het parcours staan posten die de fietsers begeleiden en waarschuwen op gevaarlijke punten. Deze mensen mogen de fietsers helpen maar niet het verkeer regelen. Ze zijn er dus voor jouw veiligheid. Je wordt geacht je te allen tijden aan de verkeersregels te houden. Tevens hebben we trajectcontrole op ons parcours. Dat zijn groepjes van 2 ‘Pedaleurs’, die elk een deel van het parcours voor hun rekening nemen. Deze personen controleren of de bordjes nog goed staan, maar assisteren ook in geval van incidenten. Zij weten waar ze zijn en kennen ook de snelste weg terug naar het startpunt. Ze zijn er echter niet om jouw band te repareren of andere technische assistentie te geven.

Jouw eigen veiligheid heb je zelf in de hand. Zorg tenminste voor een goede helm, adequaat materiaal en gedrag. Veel plezier gewenst. Tot zondag 28 oktober 2018!

VeldTochtCommissie De Pedaleur Oirschot
ATB TOCHT POSTER OIRSCHOT 2018 web-5

Share Button

Hans van Zelst Classic op 29 September aanstaande

Een reminder voor alle ATB-liefhebbers van de Pedaleur:

Komende zaterdag vindt de Hans van Zelst Classic plaats: Een verrassende tocht van circa 100km waarbij genieten van de natuur en de prachtige route voorop staat.

Kenmerken deze keer: De grens over richting Arendonk. Naast een aantal singletracks zitten er als speciale attractie relatief veel mooie gravelpaden in.

We verzamelen op De Markt in Oirschot en vertrekken om 09.00uur. Deelnemers uit de Beerzen kunnen aansluiten om 9.15uur vanaf het Doornboomplein.

Halverwege is er een terrasje gereserveerd om koffie te drinken en jouw lunchpakketje op te eten. We verwachten rond 15.00uur in Middelbeers te zijn. Daar drinken we nog een biertje.

Graag tot ziens!

Met sportieve groet,
Namens de VTT

Share Button

Foto’s van de Meerdaagse 2018

Via de galerij op deze website is een selectie te vinden van de foto’s en filmpjes die gemaakt zijn tijdens de Meerdaagse van 2018.
Wil jij alle foto’s en filmpjes bekijken? Klik dan op onderstaande link. Met dank aan fotograaf Ton Heuvelmans.

KLIK OP DEZE LINK VOOR ALLE FOTO’S EN FILMPJES

Share Button

3 landen meerdaagse SPETTEREND succes!

Afgelopen weekend hebben de deelnemers aan de meerdaagse 2018 kunnen genieten van een SPETTEREND lang weekend. Of dat lag aan het prachtige weer, de uitdagende routes, het goed verzorgde hapje met drankje of de aanwezigheid van een zwembad? Dat moet u de deelnemers zelf maar vragen. De organisatie blikt in ieder geval terug op een geslaagde editie. Voor iedereen was er voldoende variatie om op zijn of haar niveau te kunnen fietsen. Helaas was er een valpartij, maar dat bleek achteraf gelukkig erg mee te vallen. Van iedere dag is een verslag gemaakt. Dat is te lezen via onderstaande links naar Facebook:

Meerdaagse 2018 | Dag 1

Meerdaagse 2018 | Dag 2

Meerdaagse 2018 | Dag 3

 

Share Button

Spinning winterseizoen 2018-2019

Om de conditie op peil te houden in de winter hebben we afspraken gemaakt bij Fitness Oirschot én Corpus Novum. Beide sportscholen bieden 20 lessen vanaf begin oktober tot eind maart voor een speciale prijs van € 100,- Lees hieronder de details en schrijf je snel in bij jouw favoriete sportschool.

Fitness Oirschot

Vanaf maandag 1 oktober a.s. kunnen jullie deelnemen aan onderstaande spinninglessen:
Maandag | 19.00 – 20.00 uur
Maandag | 20.00 – 21.00 uur
Woensdag | 09.00 – 10.00 uur
Woensdag | 19.00 – 20.00 uur
Woensdag | 20.00 – 21.00 uur
Zaterdag | 09.15 – 10.15 uur
Zondag | 09.30 – 10.00 uur (Hiit cycling)

Ter ondersteuning van het fietsen bieden we ook core-training in de vorm van de les CXworx. Het is mogelijk om CXworx te combineren met spinning / Hiit Cycling of los deel te nemen.
De lestijden van CXworx:
Maandag | 09.00 – 9.30 uur
Woensdag | 19.00 – 19.30 uur
Donderdag | 09.30 – 10.00 uur
Zondag | 10.00 – 10.30 uur

Tegen betaling van € 100,- (contant) ontvangen jullie een tegoed van 20 lessen voor de periode 1 oktober 2018 t/m 31 maart 2019. Voor welke les (spinning, hiit cycle of CXworx of gecombineerd) je de 20 lessen gebruikt is aan jezelf.

LET OP: Als je bent ingecheckt, hoef je niet extra te betalen voor een aansluitende les. Zo kun je op woensdagavond inchecken voor core-training tot 19.30uur en daarna ‘gratis’ gaan spinnen om 20.00uur. Dat geldt ook voor fitnes in de zaal of het volgen van twee spinninglessen achter elkaar.

Aanmelden en vragen stellen kan via;
0499-57 44 18 | info@fitnessoirschot.nl. Bij het aanmelden graag naam, telefoonnummer en gewenste les vermelden.

Het team van Fitness Oirschot heeft weer bijzonder veel zin in het leveren van een bijdrage aan jullie fiets-fitheid deze winter. We zien uit naar jullie komst.

Marleen van Esch
Fitness Oirschot
Industrieweg 9c
5688 DP OIRSCHOT

Corpus Novum

Vanaf 1 oktober a.s. kunnen jullie deelnemen aan onderstaande lessen:
Maandag | 9:00 – 10:00 uur
Maandag | 19:00 – 20:00 uur
Woensdag | 19:30 – 20:30 uur
Donderdag | 19:35 – 20:05 uur
Zondag | 10:00 – 11:00 uur

Voor slechts € 100,- ontvangen jullie een tegoed van 20 lessen voor de periode 1 oktober 2018 t/m 31 maart 2019.

Aanmelden kan via 0499-574811 en per email: info@corpusnovum.nl. Bij aanmelden graag naam en telefoonnummer vermelden, dan zien we jullie graag snel in een van onze lessen verschijnen. Het is handig als je de eerste keer wat eerder komt zodat we jullie ook een pasje kunnen geven welke voor de toegang zorgt. (Op de pas zit € 10,- borg)

We hebben er heel veel zin in en danken de Pedaleur Oirschot voor het mogen doen van dit aanbod. We gaan voor een sportieve winter!

Robin van Overdijk
Corpus Novum
Den Heuvel 3-30
5688 EM Oirschot

Share Button

Warme Dikke Banden Race en Clubkampioenschap achter de rug

Op woensdag 4 juli, zo vanaf een uur of zes, komen de kinderen van Best, Oirschot, Spoordonk en de Beerzen naar het parcours aan de Moleneind. Dat is naast de winkel van Coppelmans en t Zand. Het is nog zinderend heet, dik 25 graden. De kinderen weten dat ook. Ik denk dat ze liever in het zwembad liggen dan een wedstrijdje op de fiets. Desondanks gaat er toch gestreden worden om het wie zich een jaar lang kampioen mag noemen.

Ook dit jaar is er een prominent die het startschot komt lossen: De kersverse wethouder Jan Heijman. Hij is net een maand in het Oirschotse. Hij komt uit Bladel, alwaar de 8 van Bladel een bekende koers is. Dit is natuurlijk voor hem ook een uitgelezen kans om de crème de la crème van zijn gemeente te leren kennen. Vanwege de hitte hebben we besloten om het aantal rondjes te beperken. De inspanning is zo al zwaar genoeg. De kinderen zijn gewaagd aan elkaar, er wordt gestreden tot op de streep. Ook zij staan er mooi gekleed op, in het nieuwe tenue van de Pedaleur. Om je niet langer in spanning te houden, hier de uitslagen.

7 t/m 9 jaar:
1. Wouter van den Heuvel
2. Ties van Nunen
3. Gijs van Nunen
4. Igor Beekmans
5. Teun Harbers

10 t/m 12 jaar:
1. Hugo Ducker
2. Sven de Bruin

Daarna zijn de leden van De Pedaleur Oirschot aan de beurt. Na 3 geneutraliseerde rondes gaat daar de vlam in de pijp. De heersende kampioen Cor Gerritsen rammelt meteen aan de boom, de snelheid gaat dik boven de 40 km/u! Een groepje van een man of 10 kan dit tempo volgen. Het tempo gaat weer iets omlaag en er volgt een hergroepering. Er volgen vele pogingen om los te komen van de groep, dan wel door tempo verhoging concurrenten te laten lossen. Steeds komt de groep weer bij elkaar. De rondjes volgen elkaar op. Leuk detail is dat bij de een na laatste ronde Henk van Ham recht gaat zitten en zo over de streep komt. De jury was er bijna ingetrapt..

De laatste ronde gaat vliegensvlug en loopt als een lange sprint. Het sprinten gaat Cor nog steeds goed af en hij kan voor de tweede achtereenvolgende keer de overwinning op zijn palmares schrijven. Hij kan de kampioenstrui nog een jaar dragen. Cor gefeliciteerd! Dit jaar hebben geen dames deelgenomen. Omdat we voor iedere klasse een leuke prijs hebben is het daarom een tip voor de dames: Meedoen is winnen.

De uitslag bij de heren is als volgt:

1. Cor Gerritsen – overall en >56 jaar
2. Koen van Cuijck – 1e 40 – 55jr
3. Billy Ducker (40-55)
4. Arjan van Hout (40-55)
5. Bart van Moorsel (40-55)
6. Frans Willems (40-55)
7. Bjorn Smetsers (40-55)
8. Xander Wiercx (<40, enige deelnemer in deze leeftijdklasse)

In de klasse >56 jr was Piet van de Wijdeven 2e en Jan van Vlokhoven was 3e.

Na de wedstrijd gaan we met zijn allen naar het terras van t Zand, waar we onder het genot van een drankje en een snack de uitslag doornemen. Cor en Xander nemen de prijzen in ontvangst, de rest moet het doen met de sterke verhalen.

Met vriendelijke groet,

Bart van Moorsel

 

voor alle foto’s: Check het fotoalbum van De Pedaleur Oirschot

 

Share Button

Geslaagde Tijdrit Groene Corridor | 24 juni 2018

Wat was het een mooi evenement afgelopen zondag! De weken ervoor werd er fanatiek getraind en groeide we als team naar elkaar toe. Letterlijk. Dankzij coach Cor durfden we dicht op elkaars wiel te fietsen, lieten we de remmen zoveel mogelijk met rust en werd er goed bij elkaar in het wiel gezeten. Onze groep van 15 renners werd in 3 teams verdeeld, op volgorde van condities, snelheid of trainingsuren. Of willekeur. Niemand klaagde erover in het belang van het collectief en de sportiviteit.

Afgelopen zondag was het dan zover. Samen met bijna 50 andere teams stonden we aan de start bij De Mispelhoef. We hielpen elkaar in de pedalen. De meeste althans. We gaven elkaar een zetje. We moedigden elkaar aan. We moedigden andere teams van achter de hekken aan. We hielden de zadels van onze Oirschotse fietsvriendinnen vast: “De zadels, heren, alleen de zadels”. Coach Cor, staand op zijn motor, gaf ons de laatste tips en aanwijzigingen: “Hij ligt eraf! Rijden! Rijden! Op de streep! Dichter erop!” Cor vond het geweldig. Wij vonden Cor geweldig en fantastisch. We zagen damesteam ‘de roze pekskes’ aan de start verschijnen. Ze droegen, je raadt het niet, een zwart met geel tenue. Rare wasmachine. Zelf gingen wij in ons ‘skon nei pekskes’ op de foto bij Martin.

Na de finish van ons eerste team dronken we al vroeg een biertje. Daarmee haalden we de krant. Xander maakte een foto van een biertje. Iemand maakte een foto van een oude, trage fiets. Er was een team met splinternieuwe, snelle fietsen. Ze droegen wortels op hun hoofd. Teamcaptain Pieter klonk zelfverzekerd: “Wij fietsen overal alleen voor het podium”. Niks aan gelogen, bleek achteraf. Die mochten bij De Mispelhoef niet met de helm op naar het toilet. Te gevaarlijk voor het tegelwerk. Ze bleken nog sneller dan dat ze eruitzagen. Hun actiefoto kan zo in een promotiecampagne voor een windtunnel. Onze kopman en zijn Celeste passen niet in een tunnel. Wel in een folder van verdiepingshoge deurbladen. Geeft niks: “Witte Trappist is belangrijker dan winnen”.

De prijsuitreiking vond plaats bij de Philips Fruittuinen. Onze wethouder Piet deelde de prijzen uit. In het mandje, je raadt het al, zat een flesje appelsap. Champagne ontbrak. Het winnende damesteam had hun eigen fles meegebracht en bezorgde Piet een nat pak. Gelukkig had hij een polo aan. De heren op het podium gedroegen zich verder keurig.

Een lang verhaal kort? Gewoon inschrijven voor 2019. Wel zelf een coach zoeken. Cor is al door Pedaleur Oirschot gecontracteerd..

Klik hier voor het foto-album op de facebookpagina van Groene Corridor.

Share Button

Eerste rit in het nieuwe clubtenue

Afgelopen zondag stond de eerste tocht gepland in het nieuwe clubtenue. Voorafgaand aan de ALS-tocht vanaf de Kemphaan in Middelbeers werd het nieuwe tenue ingezegend door Pastoor Spijkers. Hij wenste alle fietsers vele veilige kilometers toe.

Share Button

Nieuwsbrief 16 mei 2018

KLIMTOCHT KOMENDE ZATERDAG
Namens de tourcommissie moeten wij melden dat de klimtocht naar Blegny (zie ook de kalender op onze website) alleen kan doorgaan voor groep 1 / de snelle groep. Helaas is de tocht voor groep 2 en 3 komen te vervallen. Wegens diverse omstandigheden heeft de tourcommissie niet voldoende voorrijders beschikbaar om een veilige tocht te kunnen organiseren voor deze groepen.

KOPPELRIT KOMENDE DINSDAG
Op dinsdag 22 mei organiseert de evenementencommissie weer een gezellige en spannende Koppelrit. Er is weer iets nieuws bedacht om er weer een uitdagende avond van te maken. Je krijgt de kans om je te bewijzen in het schatten van je gemiddelde snelheid over een leuke route.

Vanaf 18u ben je welkom op de locatie van de familie Kemps op de Montfortlaan 6 in Oirschot. We starten vanaf 18.30u. Vorm vooraf al een koppeltje met een maatje uit de club. Jullie ontvangen ter plekke instructies. Bij terugkomst is er een lekker hapje en drankje en natuurlijk de prijsuitreiking. We verwachten dat de meeste koppels rond 21u terug zijn.

KLEDING
Iedereen heeft ondertussen persoonlijk bericht gehad over het betalen en afhalen van zijn/haar bestelling. Daarnaast zijn alle leden per nieuwsbrief geinformeerd over de laatste mogelijkheid voor het bestellen van het clubtenue. We streven ernaar dat iedereen tijdens de meerdaagse in september in het nieuwe clubtenue kan verschijnen. Mocht jij deze berichten hebben gemist, of mochten daarover vragen zijn, laat het ons even weten via leden@pedaleur-oirschot.nl.

Share Button

Ruim 630 deelnemers tijdens onze VTT

Afgelopen zondag 28 januari 2018 hebben we ruim 630 deelnemers aan de start gekregen van onze jaarlijkse Veldtoertocht vanaf De Klep in Middelbeers. Via deze weg willen we alle deelnemers en uiteraard ook onze vrijwilligers bedanken voor weer een succesvolle editie van onze VTT. De foto’s zijn hier te vinden. De volgende editie staat gepland op 28 oktober 2018, vanaf Sporthal De Kemmer in Oirschot.

VTT Pauze close-up fietsenrek dd 28-01-2018

 

Share Button
Pagina 1 van 212