pedaleur-logo-blauw-kantlijn

Glasvezel in Oirschot met een bonus voor De Pedaleur!

Geplaatst op 17-05-2021  -  Categorie: Algemeen

Beste Pedaleur,

Was het glas afgelopen jaar half vol of half leeg? Wat betreft De Pedaleur zijn er heel wat mooie kilometers afgelegd, dus wat ons betreft op zijn minst half vól!

Het ritueel na een rit is bij velen van ons gelijk: fietscomputer afsluiten, helm af, schoenen uit, slippers aan, een doekje over de ketting en snel naar binnen. Vervolgens is het de hoogste tijd om de rit te analyseren en hopen op een titel als KOM of Local Legend…

Tijd voor een frisse douche. Nauwelijks droog achter de oren komt wederom de smartphone, tablet of laptop tevoorschijn om die andere belangrijke (sociale) zaken te adresseren. Heb je geluk en geen dringende taken, dan plof je op de bank met de beentjes omhoog, vergezeld van een bak kwark en slinger je de TV aan. Wat een genot om met die verzuurde beentjes een wieleretappe van je idool terug te kijken!

Je beseft het nauwelijks, maar nadat je van de fiets was gestapt, was je vrijwel continu afhankelijk van diensten aangeboden vanaf het internet.

Connected zoals dat wordt genoemd in IT-jargon.

Wat betreft de techniek om deze digitale diensten te gebruiken, zijn we binnen onze gemeente overgeleverd aan een oud stalen ros. Het fietst eigenlijk wel prima, maar de rek is er inmiddels echt uit en de roestduivel slaat toe. Tijd voor wat anders. Iets beters! Het moet sneller en lichter maar mag niet teveel kosten. Als we denken aan een fiets, dan denken we aan een prachtig ontworpen vélo van carbon. Vertalen we dit naar de techniek waarmee we ons verbinden met het internet, dan komt glasvezel in beeld.

DELTA Fiber heeft plannen zo’n netwerk aan te leggen binnen onze gemeente. Dé uitgelezen kans om even op de pedalen te gaan staan, aan te haken en lekker in het peloton mee te trappen genietend van de rijwind…

Sprint jij mee met de snelheid van het licht?

Meld je nu aan via één van bijgevoegde linkjes bij Caiway of Delta, dan sponsor je daarmee niet alleen jezelf maar ook onze club!

Link Caiway: http://aklam.io/tUSvSi

Link Delta: http://aklam.io/fHprGA

Link naar Flyer: FLYER