Op de weg

Onze vereniging richt zich voornamelijk op de recreatieve wielersport door het organiseren van veilige toertochten op de weg. Deze tochten zijn uitsluitend bestemd voor onze leden.

Iedere zondagochtend, onder leiding van de leden van de toercommissie, wordt er getoerd vanaf 9.00 uur tot ongeveer 11.30 uur met een richtsnelheid tussen de 28 en 30 km/uur over een afstand tussen 70 en 90 kilometer. Ook organiseren we eenmaal per maand een lange tocht met een afstand van 100 tot 160 km. Voor de liefhebbers bestaat tijdens de lange tochten de mogelijkheid om mee te rijden met een snellere groep met een snelheid van ongeveer 32 km/uur. Voor diegenen die denken niet zo snel te kunnen fietsen is deelname in een groep met een richtsnelheid van 25 km/uur en een kortere afstand altijd een optie. De keuze is aan u - iedere tocht ter plekke te besluiten. In het begin van het seizoen (vanaf maart) wordt de snelheid aangepast aan de nog op te bouwen conditie en wordt rekening gehouden met beginnende fietsers. Uiteraard beschikt u altijd over mooi en deugdelijk materiaal. Omdat het pechduiveltje niettemin toch altijd op de loer ligt wordt tijdens de rit wordt een volgauto gebruikt, waarin onderweg onstane eenvoudige mankementen aan de fiets kunnen worden hersteld. Mocht het mankement niet te verhelpen zijn, dan kan de volgauto dienstdoen als bezemwagen. Eventueel geleende onderdelen/materialen dienen uiteraard terugbezorgd te worden bij de beheerder van de volgauto. Uiteraard beschikt de volgauto ook over de nodige EHBO-middelen.

De toercommissie weet u steeds weer te verrassen door tochten uit te zetten die op en langs plekken komen waar u waarschijnlijk nog maar zelden bent geweest!

Andere ritten

Op woensdagmiddagen wordt vanaf 13:30 uur getoerd met een snelheid tussen 25 en 28 km/uur. Als extra wordt er vanaf medio april tot medio september op donderdagavond getoerd van 18.30 uur tot circa 20.30 uur, eveneens met een snelheid tussen de 25 en 28 km/uur (zonder volgauto). 

Veiligheid

Bij grote belangstelling (meer dan 30 deelnemers) wordt het peloton opgesplitst in deelgroepen van 15-20 rijders. De toercommissieleden maken deze groepsindeling bij vertrek. Zij bepalen tevens de route, houden rekening met de snelheid in relatie tot de weersomstandigheden en geven aanwijzingen en tekens om de algemene veiligheid voor de fietsers en overige weggebruikers te waarborgen. De toercommissieleden zijn ervaren rijders die  de opleiding wegkapitein hebben gevolgd en hanteren daarom de richtlijnen van de NTFU.

Gastrijders

Bij de reguliere tochten op zondagmorgen (muv de lange tochten), donderdagavond en op woensdag is het toegestaan dat niet-leden deelnemen om te “proeven” aan de vereniging en aan haar activiteiten. Deze niet-leden dienen daarvoor eerst contact op te nemen met de organisatie door middel van het contactformulier.

Electrische fietsen

Het gebruik van elektrisch ondersteunde fietsen wordt in principe niet toegestaan in verband met de te hanteren koerssnelheid en de daarmee gepaard gaande extra veiligheidsrisico’s. In hoogst uitzonderlijke gevallen kan hiervan worden afgeweken bij besluit van het bestuur van de vereniging.

Routes

Omdat we al het moois van onze streek niet alleen voor onszelf willen houden hebben we een aantal van onze mooiste routes gepubliceerd op RouteYou. Klik daarvoor op het menu hierboven.

Vast vertrekpunt

Ons vaste vertrekpunt voor al onze wegritten is steeds: Latour Carwash  (bij Garage Vullings) Bestseweg 47, Oirschot

Let op : Het vertrek is doorgaans stipt op het genoemde tijdstip!