Toeren

De vereniging richt zich op de recreatieve wielersport door het organiseren van toertochten op de weg voornamelijk op zondagochtenden.

Naast een aantal langere toertochten, welke uitsluitend zijn bestemd voor leden van de vereniging, wordt er iedere zondagochtend, onder leiding van de leden van de toercommissie, getoerd van 9.00 uur tot 11.00 uur met een snelheid tussen de 28 en 30 km/uur. Naast deze standaard snelheid is het mogelijk om mee te rijden met de groep met een maximum snelheid van 25 km/uur. Tijdens de langere tochten is het tevens mogelijk om mee te rijden met een snellere groep met een maximum snelheid van 32 km/uu.

Bij het toeren wordt waar mogelijk een volgauto beschikbaar gesteld, waarin eventuele mankementen aan de fiets kunnen worden hersteld. Geleende onderdelen/materialen dienen uiteraard terugbezorgd te worden bij de beheerder van de volgauto.

Vanaf medio april tot medio september wordt er op de donderdagavond getoerd van 18.30 uur tot circa 20.30 uur met een snelheid tussen de 25 en 28 km/uur (zonder volgauto).

Op woensdagen wordt getoerd met een snelheid als op donderdagavond.

Bij de reguliere tochten op zondagmorgen, donderdagavond en op woensdag is het toegestaan dat niet-leden deelnemen om te “proeven” aan de vereniging en aan haar activiteiten.

In het begin van het seizoen wordt de snelheid aangepast aan de nog op te bouwen conditie en wordt rekening gehouden met beginnende fietsers.

De toercommissieleden maken de groepsindeling, bepalen de route, houden rekening met de snelheid in relatie tot de weersomstandigheden en geven aanwijzingen en tekens om zodoende zoveel mogelijk rekening te houden met de veiligheid voor de fietsers en overige weggebruikers.

De toercommissie probeert zoveel mogelijk tochten uit te zetten om op plekken te komen waar u waarschijnlijk nog maar zelden bent geweest.

Vertrekpunt: Latour Carwash  (bij Garage Vullings) Bestseweg 47, Oirschot