Verslag Hans van Zelst Classic

Zo’n 25 ATB-ers van De Pedaleur hebben afgelopen zaterdag een prachtige, sportieve dag beleefd. Een fantastische nazomerdag, maar vooral een hele mooie route, maakten het tot een onvergetelijke sportieve dag. Om 9.00 uur vertrokken de Oirschots en Bestse fietsers richting Middelbeers, waar de Beerse Bikers aansloten. We hadden als VTC 2 doelstellingen: Iedereen een hele mooie, sportieve dag aanbieden en bovenal iedereen weer ongedeerd en gezond weer thuis.

Vanaf “de Klep” zetten we koers naar Westelbeers en via “Landgoed de Utrecht”  naar Tulderheide, waar we na ca 25 km de 1e stop bereikten. Rob zou voor de catering zorgen, maar slim als hij is, had hij zijn ouders Dulf en Mien ingeschakeld, en die hadden de versnaperingen al keurig uitgestald toen we de pauzeplaats bereikten. Helemaal top! Na een korte stop vervolgden we onze tocht.  Pal langs de grens met België, via de prachtige natuur van Gorp en Roovert naar Alphen, waar we een groot deel van de vaste route van Alphen hebben gevolgd. Uitdagende single tracks, hellingen op en af, linkse en rechtse wendingen, heerlijk, een prachtig gebied om te ATB-en, maar ook best wel zwaar en vermoeiend.

Na zo’n 50 km kwam de grote pauze bij Recreatiepark ’t Zand, dan ook als een welkom pauzemoment. Tijd voor een bakkie, maar ……….. net toen wij arriveerden ging het koffieapparaat stuk, shit….. Ons geduld werd aardig op de proef gesteld, maar gelukkig werd alles in het werk gesteld, en uiteindelijk lukte dat ook, om ons toch een heerlijk bakkie te bezorgen.

Op naar de 3e etappe, 25 km tot de volgende stop bij de Roovertsche Lei. Dulf en Mien hadden de versnaperingen al weer uitgestald en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Het laatste deel van de Classic van 2017, nog ca 25 km te gaan, ging eveneens weer door een prachtig gebied. Hans had weer uitstekend z’n best gedaan om ook deze, de 11e, editie van de Hans van Zelst Classic, tot een bijzondere tocht te maken. Complimenten Hans!

Toen we onze uiteindelijke eindbestemming, de prachtige tuin van Jan en Roos bereikten, waren zo’n 7 uur verstreken na ons vertrek uit Oirschot. Dus een lekker koud biertje smaakte ons goed. Een mooie dag, een mooie tocht, een mooie ervaring.

Iedereen bedankt voor de deelname, dank aan Dulf en Mien voor de hapjes en drankjes onderweg, dank aan Jan en Roos voor de ontvangst aan het eind van de tocht, dank aan Ton voor het meesjouwen van de EHBO spullen en dank aan Hans voor alweer een prachtige versie van “de Hans van Zelst Classic”.

En vooral fijn dat Hans al heeft aangegeven dat hij volgend jaar weer zijn best gaat doen voor de 12e editie van de Classic. Chapeau!

De VTC.