ATB Route “De Witte Bergen”

Mooie brede dreven, prachtige kronkelende bospaden, spannende en vooral verrassende singletracks vormen in een weloverwogen balans de basis voor deze indrukwekkende mountainbikeroute.
Van de mountainbiker wordt wel wat verwacht. Kracht, techniek, stuurmanskunst, souplesse, concentratie en vooral doorzettingsvermogen zijn eigenschappen die de mountainbiker zal moeten bezitten om de route te volbrengen.
De route bestaat uit twee lussen: lus “Oirschot” van ca. 26 kilometer en lus “De Beerzen” van ca. 22 kilometer. Beide routes kunnen aan elkaar gekoppeld worden tot één route van ca. 45 km. Er is zelfs een combinatie mogelijk met de route in Veldhoven-Vessem. Dit kan vanaf de lus “Oirschot”. Zo is een traject met een lengte van zo’n 80 kilometer mogelijk: Marathon “De Witte Bergen”.

Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Verkortingen worden aangegeven met zwarte markeringen. De verbindingsroute met de route in Veldhoven-Vessem is voorzien van houten palen met in het groen het internationale MTB-teken.

Startlocaties

Er zijn verschillende startlocaties:
* Sporthal de Kemmer, Bloemendaal 5 Oirschot,
* Doornboomplein te Middelbeers en
* Gemeenschapshuis ‘t Dorpsplein (Kerkstraat) te Oostelbeers.
Bij de startplaatsen vind je informatieborden over de route.

Extra

Een routekaart is voor € 1,35 is te verkrijgen bij alle VVV’s en VVV-agentschappen in Zuidoost Brabant. Voor meer informatie bezoek de website van: Regio VVV Zuid-Oost Brabant.