VELDTOERTOCHT ZONDAG 5 MAART

Veldtoertocht De Pedaleur Oirschot

We organiseren weer een mooie ATB tocht! 

Deze tocht wordt op Zondag 5 maart 2023 georganiseerd. De route voert over met name onverharde wegen, bospaden en singletracks, door het bosrijke gebied rondom de startplaats in Middelbeers. We zouden het leuk vinden om je te mogen verwelkomen. Hieronder vind je meer info over onze tocht.

atb-tocht-poster-middelbeers-2023

Afstanden
Je kunt 25, 35, 45 of 55 km rijden. Tijdens de tocht zelf kun je eventueel nog kiezen deze afstanden in te korten of te verlengen. De splitsingen worden met borden aangegeven.

Verzorging
Onderweg is er een uitstekend verzorgde pauzeplaats. Zo zul je op de pauzeplaats ,thee, verschillende soorten koek, sportdrank en fruit aantreffen.

Uitpijlen
Het parcours wordt volledig uitgepijld met pijlen die op eigen paaltjes worden weggezet. Doordat we alle paaltjes zelf de grond in slaan, brengen we geen schade toe aan de natuur en kunnen we precies bepalen waar de pijl geplaatst wordt. We houden de pijlen zoveel mogelijk aan de rechterkant van de route. Wanneer je de bocht doorkomt, zul je vlak na de bocht een bevestiging aantreffen. Deze bevestiging bevindt zich altijd in de buitenbocht zodat hij goed zichtbaar is. Ook splitsingen worden ruim van tevoren en duidelijk aangekondigd.

Inschrijven
Inschrijven kan op de dag zelf, of met voorinschrijving via NTFU. De daginschrijving voor alle afstanden vindt plaats tussen 8.30 en 10.00uur in Sporthal De Klep, Sportparklaan 4 in Middelbeers. 

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt € 5,=. Wij bieden ook Scan&Go voor NTFU-leden. Deze inschrijvers betalen € 4,=.

Faciliteiten
- Parkeren: er is voldoende parkeer gelegenheid rondom de sporthal. Volg de aanwijzingen van onze parkeerbegeleiders.
- Douchen: Er is omkleed en douche gelegenheid in de sporthal.
- Bikewash: Er is een bikewash voorzien nabij de finish. Zo kan je fiets netjes weer naar huis.

Veiligheid
Er staan GEEN vrijwilligers die de fietsers begeleiden en waarschuwen op gevaarlijke punten. Om deelnemers te waarschuwen, bijvoorbeeld bij een drukke oversteek, worden borden geplaatst. Je bent onderweg zelf verantwoordelijk voor jouw veiligheid. Je wordt geacht je altijd aan de verkeersregels te houden. En let ook een beetje op elkaar.
Ook is er trajectcontrole op ons parcours. Dat zijn groepjes van 2 ‘Pedaleurs’, die elk een deel van het parcours voor hun rekening nemen. Deze personen controleren of de bordjes nog goed staan, maar assisteren ook in geval van incidenten. Zij weten waar ze zijn en kennen ook de snelste weg terug naar het startpunt. Ze zijn er echter niet om jouw band te repareren of andere technische assistentie te geven.
Jouw eigen veiligheid heb je zelf in de hand. Zorg tenminste voor een goede helm, adequaat materiaal en sportief en vriendelijk gedrag. Veel plezier gewenst.

Tot zondag 5 maart 2023!