Warme Dikke Banden Race en Clubkampioenschap achter de rug

Op woensdag 4 juli, zo vanaf een uur of zes, komen de kinderen van Best, Oirschot, Spoordonk en de Beerzen naar het parcours aan de Moleneind. Dat is naast de winkel van Coppelmans en t Zand. Het is nog zinderend heet, dik 25 graden. De kinderen weten dat ook. Ik denk dat ze liever in het zwembad liggen dan een wedstrijdje op de fiets. Desondanks gaat er toch gestreden worden om het wie zich een jaar lang kampioen mag noemen.

Ook dit jaar is er een prominent die het startschot komt lossen: De kersverse wethouder Jan Heijman. Hij is net een maand in het Oirschotse. Hij komt uit Bladel, alwaar de 8 van Bladel een bekende koers is. Dit is natuurlijk voor hem ook een uitgelezen kans om de crème de la crème van zijn gemeente te leren kennen. Vanwege de hitte hebben we besloten om het aantal rondjes te beperken. De inspanning is zo al zwaar genoeg. De kinderen zijn gewaagd aan elkaar, er wordt gestreden tot op de streep. Ook zij staan er mooi gekleed op, in het nieuwe tenue van de Pedaleur. Om je niet langer in spanning te houden, hier de uitslagen.

7 t/m 9 jaar:
1. Wouter van den Heuvel
2. Ties van Nunen
3. Gijs van Nunen
4. Igor Beekmans
5. Teun Harbers

10 t/m 12 jaar:
1. Hugo Ducker
2. Sven de Bruin

Daarna zijn de leden van De Pedaleur Oirschot aan de beurt. Na 3 geneutraliseerde rondes gaat daar de vlam in de pijp. De heersende kampioen Cor Gerritsen rammelt meteen aan de boom, de snelheid gaat dik boven de 40 km/u! Een groepje van een man of 10 kan dit tempo volgen. Het tempo gaat weer iets omlaag en er volgt een hergroepering. Er volgen vele pogingen om los te komen van de groep, dan wel door tempo verhoging concurrenten te laten lossen. Steeds komt de groep weer bij elkaar. De rondjes volgen elkaar op. Leuk detail is dat bij de een na laatste ronde Henk van Ham recht gaat zitten en zo over de streep komt. De jury was er bijna ingetrapt..

De laatste ronde gaat vliegensvlug en loopt als een lange sprint. Het sprinten gaat Cor nog steeds goed af en hij kan voor de tweede achtereenvolgende keer de overwinning op zijn palmares schrijven. Hij kan de kampioenstrui nog een jaar dragen. Cor gefeliciteerd! Dit jaar hebben geen dames deelgenomen. Omdat we voor iedere klasse een leuke prijs hebben is het daarom een tip voor de dames: Meedoen is winnen.

De uitslag bij de heren is als volgt:

1. Cor Gerritsen – overall en >56 jaar
2. Koen van Cuijck – 1e 40 – 55jr
3. Billy Ducker (40-55)
4. Arjan van Hout (40-55)
5. Bart van Moorsel (40-55)
6. Frans Willems (40-55)
7. Bjorn Smetsers (40-55)
8. Xander Wiercx (<40, enige deelnemer in deze leeftijdklasse)

In de klasse >56 jr was Piet van de Wijdeven 2e en Jan van Vlokhoven was 3e.

Na de wedstrijd gaan we met zijn allen naar het terras van t Zand, waar we onder het genot van een drankje en een snack de uitslag doornemen. Cor en Xander nemen de prijzen in ontvangst, de rest moet het doen met de sterke verhalen.

Met vriendelijke groet,

Bart van Moorsel

 

voor alle foto’s: Check het fotoalbum van De Pedaleur Oirschot