pedaleur-logo-blauw-kantlijn

Nieuwsbrief augustus 2020

Geplaatst op 10-08-2020  -  Categorie: Algemeen

Nieuwsbrief Augustus 2020 

 

 

DAT GAAT NAAR DEN BOSCH TOE..

Zondag 16 augustus staat een mountainbiketocht gepland. We hebben een zeer mooie route uitgestippeld van circa 65km. Het tempo en het aantal groepen wordt aangepast aan het aantal deelnemers en het weer van die dag. We zorgen ervoor dat iedereen meekan. Neem in ieder geval voldoende drinken mee en een energiereep of boterhammetje. Halverwege zullen we ergens stoppen voor een kop koffie. We vertrekken om 09.00uur vanaf Carwash Latour / Garage Vullings. 

 

 

GEEF JOUW MENING! Herinrichting oefenterrein Oirschotse Heide 

We hebben jullie tijdens eerdere nieuwsbrieven en ledenvergaderingen geïnformeerd over de plannen voor de herinrichting van de Oirschotse Heide. Dit heeft consequenties voor alle recreanten in dat gebied, dus ook voor ons als fietsers. Denk daarbij aan de vaste mountainbikeroute, maar ook de mogelijkheden die er zijn om periodiek buiten de vaste route te mogen rijden (bijv. onze eigen mountainbiketochten vanaf De Kemmer en De Klep). De Gemeente Oirschot biedt tot eind augustus de mogelijkheid om op de plannen te reageren middels een digitale enquete. 

 

Als VTC hebben we al gereageerd, met de volgende aandachtspunten: 

 

  • De plannen bieden geen mogelijkheid af te wijken / te struinen voor fietsers, ruiters en menners. Dit is nadrukkelijk aangegeven dat Defensie / Gemeente dit niet meer wil. Wandelaars mogen wel vrij op wegen en paden. De Pedaleur wil deze mogelijkheid (een aantal data per jaar, eventueel onder vergunningsaanvraag) wel graag hebben. Dat geldt ook voor bevriende fietsclubs.  
  • De plannen voor aanpassen vaste ATB-route zijn vooraf met ons besproken. Onze inbreng komt goed uit de verf. In de actuele kaarten van alle routes zit de MTB route zoals deze is besproken inclusief het deel ter hoogte van de Langereijt door het archeologisch legerkamp (term zoekgebied).  
  • De ruiterroutes vallen op enkele punten samen met de MTB route. Dit is als knelpunt erkend door het bureau die het uitwerkt.  
  • Wintelresedijk blijft open (schelpenpad). MTB route loopt parallel in het terrein. 
  • Advies en aanzet t.bv. aanleg MTB-route door professionele partij lijkt ons noodzakelijk. Dit vergroot aantrekkelijkheid, duurzaamheid en voorkomt extra onderhoud en schade bij droogte / natheid.  

 

Wil jij jouw mening ook geven? Als fietser, wandelaar, recreant? Iedereen kan dat zelf doen tot 31 augustus. Meer info en enquete vind je hier: https://www.oirschot.nl/herinrichting-compagnies-oefenterrein-oirschotse-heide?origin=/cot 

 

 

GEZOCHT! Fietsvrijwilliger bij Amaliazorg Oirschot! 

Je hebt ze vast wel eens gezien, de duofietsen of rolstoelfietsen. Een geweldige uitvinding voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, maar nog wel willen genieten van een mooi fietstochtje in de omgeving, langs alle bekende plekjes.  

Vind jij het leuk om samen te genieten van de buitenlucht? Houd jij van contact van mens tot mens? En wil jij iets betekenen voor deze bewoners? Dan ben jij de fanatieke fietser die ze zoeken! 

Wanneer en hoe vaak je gaat fietsen bepaal je zelf in overleg met de vrijwilligers. En natuurlijk krijg je begeleiding en ondersteuning van de gespecialiseerd medewerkers welzijn. Ook kun je rekenen op een jaarlijkse bedankavond en een leuke kerst –en verjaardag attentie. Geïnteresseerd geraakt? Neem dan vrijblijvend contact op met Lynn Witlox via 0499-365959 of per mail naar xoltiw.l.[antispam].@amaliazorg.nl 

 

 

MEERDAAGSE 2020 Opgeven is nog wél een optie!  

Dit jaar is de meerdaagse in een iets ander jasje gestoken dan gebruikelijk. Waar je wel op kunt rekenen, zoals alle andere jaren, is dat alles goed geregeld is en in het teken staat van gezelligheid en sportiviteit. Heb jij nog niet aangemeld? Dat kan alsnog: https://www.pedaleur-oirschot.nl/activiteiten/576/2-daagse-2020  

 

De Pedaleur Oirschot

mail: ofni.[antispam].@pedaleur-oirschot.nl

website: www.pedaleur-oirschot.nl

 

facebook: depedaleuroirschot