pedaleur-logo-blauw-kantlijn

Nieuwsbrief Februari 2021

Geplaatst op 18-02-2021  -  Categorie: Algemeen

Genoten van de winterse taferelen? Nog een sneeuwpop gebouwd of op de schaatsen gestaan? Als we vandaag naar buiten kijken is de sneeuw alweer verdwenen en kunnen we ons verheugen op een zonnig weekend met – bijna – zomerse temperaturen. De slee kan dus weer in de schuur en de fietsbandjes opgepompt voor een mooi ritje. Helaas nog steeds solo of met z’n tweeën. Voorlopig worden er geen gezamenlijke tochten georganiseerd. Mocht dat wijzigen, dan horen jullie het snel.

 

Toch alvast wat info EN een paar SAVE THE DATES. Of op z’n Oirschots: Zet alvast ff in oewen agenda. Dus pak een potlood en schrijf mee:  

 

Team Van Heesch-Castelijns  | vrijdag 12 maart | BEWAAR DE DATUM

Na een goedbezochte najaarsvergadering met de pubquiz na afloop, zijn we blij om weer een digitale activiteit voor jullie te kunnen organiseren! Op vrijdag 12 maart gaat De Pedaleur weer online met twee onderwerpen:

Vanaf 19.45uur - dat is kwart voor acht voor de mensen met een horloge met wijzers - kan je terecht op een online bijeenkomst via Microsoft Teams.

Woord van de voorzitter

Om 20.00u zal onze voorzitter Peter van Heesch even een woord tot jullie richten. We staan even stil bij de stand – of stilstand – van zaken en praten even bij.

Interview met Twan Castelijns

Vervolgens start er rond kwart over acht - 20.15u - een interview met Twan Castelijns. Twan komt uit Hapert was twee jaar prof bij Lotto Jumbo. Hij heeft onder andere de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix gereden en nam deel aan de Giro. Daar leek hij met de ploeg roze te winnen, totdat Steven Kruiswijk.. Hoe kom je van clublid uit de Kempen bij deze topploeg? Hoe voelt het om zo'n grote ronde te rijden? Krijg ook even dat gevoel dat je hebt als je als prof op de fiets zit. Het gesprek zal niet alleen daarover gaan, maar ook over nog veel meer. Leer Twan wat beter kennen! Tijdens het interview krijg je ook de kans om vragen te stellen via de chat.

 

Ontkoppelkoers | zondag 28 maart | BEWAAR DE DATUM

De deelnemers van vorig jaar waren unaniem positief en enthousiast over onze eerste (ont)koppelkoers. Daarom is besloten deze een vervolg te geven en wel op zondag 28 maart. Er zullen weer twee afstanden van circa 50 en 75km worden aangeboden, waarbij iedere deelnemer individueel vanuit huis vertrekt. Met behulp van omschrijving of foto zullen we de deelnemers naar de finish loodsen. Waar een attentie zal klaarstaan en daarna online geproost kan worden op de goede afloop. Of gelachen kan worden om de verkeerde. Meer info en inschrijving volgt later.

 

De tourcommissie breidt uit!

Op zowel woensdag als zondag zal er een vierde groep zijn met een referentiesnelheid van 22km/uur. En op donderdagavond gaan er 2 groepen fietsen met referentiesnelheden van 32km en 30km/uur.

 

Meerdaagse Engeland wordt tweedaagse Nederland

Het hing al in de lucht en is nu definitief: de vierdaagse naar Engeland wordt een jaar opgeschoven. Nu zijn er te veel onzekerheden om dit in 2021 op onze agenda te houden. Iedereen is automatisch uitgeschreven, vandaar de mail die jullie wellicht hebben ontvangen. Excuus voor de eventuele verwarring, we hadden deze moeten aankondigen.

En dan nu het goede nieuws: Als het kan, gaan we dit jaar een tweedaagse organiseren. Op zaterdag gezellig samen fietsen, hapje en een drankje – of twee – en dan thuis slapen. En op zondag nog een keer. Mogelijkheid tot inschrijven volgt later. Dus zet alvast voorzichtig “Meerdaagse De Pedaleur” in jouw agenda op 4 en 5 september 2021.

 

Kleding

Binnenkort is er weer gelegenheid om kleding te bestellen via de webshop. Hierover volgt komende week een aparte nieuwsbrief. Kijk dus alvast in de kast wat jij nodig hebt en houd je mailbox in de gaten.

 

Zo! Toch genoeg actie in het verschiet, ondanks die ellendige sneeuw. En er was nog iets met een virus, een vaccin en andere waanzin. Graag tot ziens. Online of ontkoppelt.