pedaleur-logo-blauw-kantlijn

TT Groene Corridor

Geplaatst op 11-06-2019  -  Categorie: Algemeen

TT Groene Corridor

Toppers

Vandaag genoten bijna veertig teams van de ploegentijdrit Groene Corridor. Het weer was gewoon top en de voorspelde regen bleef weg. Dit jaar was sportcentrum De Kemmer uitgekozen als locatie voor de start en finish. Vanuit De Pedaleur waren vele vrijwilligers in de weer om alles in goede en veilige banen te leiden. Via deze weg allereerst dank aan déze toppers! Één van die toppers stond met een toeter aan de start. Om tien uur stipt gaf hij het eerste startschot. Of toeter eigenlijk. En er zouden nog 37 toeters volgen.

 

De Pedaleur Oirschot had drie teams aan de start. Met gemiddelde snelheden van 41,19km tot 44,75km per uur, waren 'onze mannen' in maximaal 32 minuten weer terug in Oirschot. De echt snelle jongens fietsten echter niet in het blauw-geel-wit, maar in het oranje: Het kwartet militairen van de Nationale militaire selectie won de ploegentijdrit over het parcours van 22 kilometer in een tijd van 26 minuten en 22 seconden, met een gemiddelde snelheid van 50,09km per uur.

 

Het laatste team dat startte, beschikte over oud-renners Bart van Est, Guus Bierings en Jan van Houwelingen. Deze oud-toppers werden in 1978 samen met Bert Oosterbosch wereldkampioen op de ploegentijdrit. Deelname vandaag was een eerbetoon aan de overleden Oosterbosch. Zijn plaats in de ploeg werd opgevuld door neef Geert. In de volgauto zaten oud-Tourrenner Rini Wagtmans en oud-ploegleider Jan Gisbers.

 

Na afloop werd op het terras bij De Kemmer nog nagepraat over de tocht. Er vielen woorden. Niks vervelends. Wel iets met aanhaken, harken, draaien, samenwerken én hard rijden. En tussen. Wij kijken terug op een zeer mooi evenement.

Onze renners hebben laten zien dat fietsen wel degelijk teamwork is. En onze vrijwilligers hebben laten zien dat De Pedaleur Oirschot een mooi clubje is waar ook samengewerkt wordt zonder fiets. Dank aan alle toppers van vandaag!

Video links

https://www.facebook.com/rob.vanoverbeek.9/videos/2267607006666953/

https://www.dropbox.com/s/tqw7er10osd6rjj/GP011232_Trim.mp4?dl=0

tt-groene-corridor-fb-10-06-2019