pedaleur-logo-blauw-kantlijn

Zwift Pedaleur Oirschot (ZPO)

Geplaatst op 21-11-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Rob van Overbeek

Zwift en de Pedaleur

Zwift neemt een steeds grotere vlucht en wordt inmiddels door veel fietsers gebruikt om m.n. in de wintermaanden te kunnen doortrainen. Ook binnen de Pedaleur zien wij steeds meer fanatiekelingen die gebruik maken van deze mogelijkheid. Het leuke aan Zwift is dat je virtueel met of tegen elkaar kunt fietsen. Nu is er binnen de TC en EC het idee ontstaan dat dit wellicht ook leuk is om in Pedaleur verband te doen. Samen op een afgesproken tijdstip een toertje maken door Watopia of één van de andere Zwift-werelden.

ZPO (Zwift Pedaleur Oirschot) groepsritten

Afgelopen week zijn de bij de TC/EC bekende Pedaleur Zwifters benaderd voor een eerste ‘Pedaleur Meetup’. Inmiddels heeft deze try-out plaatsgevonden en dit was leuk en gezellig. We zijn gestart met een vlak ritje waarbij iedereen in zijn eigen tempo kon meedoen. We hebben de rit nl. zo georganiseerd dat de groep – ondanks verschillen in geleverd vermogen – gewoon bij elkaar blijft (‘elastiek’).

Ook was de instelling van de meetup zo dat we alleen als Pedaleur op het parcours aanwezig waren. Vanaf komende week zullen we elke donderdagavond om 19:00 uur een nieuwe ZPO groepsrit organiseren.

Afwisseling zal geboden worden in Zwift werelden, routes en hoogtemeters. Uiteindelijk zouden we ook het ‘elastiek’ kunnen doorknippen zodat we op eigen discipline bij elkaar moeten blijven of zodat we een wedstrijdelement aan de rit kunnen toevoegen. Maar het doorknippen van het elastiek is misschien iets voor later.

Wat moet je doen om mee te doen?

Niet veel! Open je Zwift Companion App op je mobiele telefoon. Ga vervolgens in het menu naar “Find Zwifters’ en zoek de namen op van Martien van der Schoot, Koen van Cuijck [ZPO] en Patrick Hendriks [ZPO]. Klik vervolgens achter deze namen op het oranje blokje met het plusje. Vanaf dat moment heb je binnen Zwift een connectie met deze Zwifters en kunnen zij jullie uitnodigen voor de meetup. Deze uitnodiging is vanzelfsprekend net zo vrijblijvend als de normale Pedaleur fietsritten. Heb je een keer geen zin of tijd dan kun je de uitnodiging dus gewoon negeren.

Fietsen en kletsen

Tijdens het toeren is het ook mogelijk om met elkaar te voice chatten (typen tijdens het fietsen, blijft lastig). Hiervoor wordt de Discord-app gebruikt. Hierbinnen is een zgn. Pedaleur server aangemaakt. Indien je vanuit je App-store Discord op je telefoon installeert en onderstaande link op je telefoon opent, ben je toegevoegd aan de Pedaleur server. Door vervolgens op het menu-icoontje te klikken, verschijnt het kopje ‘spraakkanalen’. Klik vervolgens hieronder op ‘Algemeen’ en vervolgens op ‘Meedoen met spraak’. Nu is ons virtuele kippenhok geopend en kan je mee kletsen tijdens het fietsen. Als je Discord wilt gebruiken om gezellig mee te praten tijdens de rit, is het verstandig om oortjes te dragen en/of een microfoon dichtbij je mond te plaatsen.

Link Discord: https://discord.gg/C2Jr3hxmYu

 

Hoe meer zielen……

Vanzelfsprekend willen we alle leden de mogelijkheid bieden om mee te fietsen in de virtuele wereld. Om mee te doen, heb je wel een smart trainer en een Zwift abonnement nodig. Indien je hierover beschikt, sluit aan en fiets met ons mee! Wellicht zijn er echter ook Pedaleurs die hierover niet beschikken maar het toch eens willen proberen. Ook dan zijn er mogelijkheden:

Wel een smart trainer maar geen Zwift account?: maak een Zwift account aan en je kunt 7 dagen gratis proberen.
Geen smart trainer, geen Zwift account, maar wél een abonnement bij Corpus Novum?: reserveer een Skillbike en maak een Zwift account aan waarmee je 7 dagen gratis kunt proberen.

 

Resumé...

ZPO groepsrit elke donderdagavond om 19:00 uur.

Voorbereiding:

Maak met de Zwift Companion App een connectie met Martien, Koen en Patrick.
Installeer Discord
Op donderdagavond, start e.e.a. rond 18:45 uur op (dit is een tip, i.v.m. eventuele opstartproblemen)
Accepteer de uitnodiging van Martien, Koen of Patrick (Join!). Elke week volgt een nieuwe uitnodiging.
Start Discord op en meld je aan onder het kopje ‘spraakkanalen’.

Wij hopen dat jullie er zin in hebben en jullie te ‘zien’ in de virtuele fietswereld.

Sportieve groet,

Martien van der Schoot

Koen van Cuijck

Patrick Hendriks